Ny kamera

Posted by on Sep 4, 2010 in Blog
Idag var vi nere på Heden och gick på loppmarknad. Det var väldigt fint väder och mycket folk där. Hittade inte direkt något som vi ville ha, men det var kul att gå och kolla bland alla grejor. Fanns en hel del försäljare som sålde trälådor, och det är kanske något som jag köper lite längre fram. Däremot var det bland de sista stånden vi gick förbi som jag såg en kameraförsäljare. Han hade ett gäng med äldre kameror av lådtyp. Var bara tvungen att köpa en. Efter en stunds funderade valde jag så denna kamera. Jag fick den för en 100-lapp. Har ingen aning om det var ett klipp eller inte. Men den kommer att passa fint på hyllan i vardagsrummet.

Efter en titt på samlarkameror.com kom jag fram till att det är en Braun Reporter tillverkad i Tyskland 1950 av Carl Braun Nürnberg. Objektivet är ett Meniskus 12.5 cm med 6×9-format och laddas med 120-rulliflm.